Списание "Нур"

Списание „Нур“

Списание „Нур“ е идея за съвместимост между знание и откровение!

Веднага след политическите промени в началото на 90-те години на ХХ век Ваклуш Толев започва да изнася публични лекции и слова в университети и културни центрове в цялата страна. Тематиката е разнообразна и широкообхватна – от преглед, йерархиране и осветяване на дух...

Списание „Нур“

Списание „Нур“ е идея за съвместимост между знание и откровение!

Веднага след политическите промени в началото на 90-те години на ХХ век Ваклуш Толев започва да изнася публични лекции и слова в университети и културни центрове в цялата страна. Тематиката е разнообразна и широкообхватна – от преглед, йерархиране и осветяване на духовните същности в големите световни религии и в основните езотерични школи и учения, през представяне на културата на човечеството и духовността в българската история, до решения на всечовешки проблеми като този за смисъла на инволюцията и еволюцията, на живота и смъртта, на доброто и злото, за разликите между предопределение и предназначение, мисъл и откровение, наука и мъдрост, традиция и творчество и мн. др.

От 1993 г. лекциите и словата започват да излизат в авторско списание под формата на студии, послания и програмни теми на Учението Път на Мъдростта. Името, което Ваклуш Толев му дава, е „Нур“ – негаснеща, нетленна светлина. Тя е символично изобразена на корицата – струяща светлина иззад отворени двери на олтар. Други характерни символни елементи са фонът (виолет – цветът на духовната зрялост и Мъдростта) и надсловът на списанието:

„Няма зло, има нееволюирало добро!“

Още

Списание "Нур" Съдържа 75 продукта.

за страница
Показване на 13 - 24 от 75 артикула
Показване на 13 - 24 от 75 артикула